Gastenboek | TweelingEngeltjes

Gastenboek

Troost

Wat een mooie, bijzondere website voor en door bijzondere mensen, voor bijzondere Engeltjes op deze bijzondere dag, 18-6-2018❤❤ Als mama van Sterre* weet ik hoe ongelooflijk veel troost het biedt als je met lotgenoten kunt delen, dat heb ik zelf, 14 jaar geleden, ervaren bij Lieve Engeltjes. Hoe mooi en bijzonder is dit initiatief van mijn schoonzusje Petra dan ook geweest toen zij die speciale website voor Tweelingengeltjes is gestart en hoe ongelooflijk mooi dat mijn lieve Regenboognichtje Esra deze website heeft omgetoverd, als eerbetoon aan haar broertjes Milan* en Timo*, tot een prachtig houvast, een hemels plekje, voor alle Tweelingengeltjesouders en hun Tweelingengeltjes …..die troost en steun zal bieden op momenten dat je die het hardst nodig hebt! We zijn vreselijk trots op jullie…en wàt zou Mama*/Oma* trots zijn geweest…❤ I’m sending a lot of kisses to Heaven

Monique

Dankbaar

Wat onwijs mooi, dat je vanuit al je verdriet en toch ook de vreugde van hun korte bestaan, je kracht inzet om andere lotgenoten te begeleiden en er simpelweg voor hun te zijn. Mensen gaan in het algemeen veel te geforceerd met de dood om, het zou ons alleen helpen om er veel meer aandacht aan te geven, ongeacht wie je moet missen.
Nogmaals, Ik ken je kracht om mensen met je liefde en kennis te ondersteunen. Ook ik ben je dankbaar voor al je liefdevolle woorden in de afgelopen jaren.

Sandra

Prachtig

Lieve Petra,
Wat een prachtige website heb jij samen met Esra gemaakt. Een mooi verlengde van de warme Facebook groep die je hebt opgericht. Heel trots dat ook ik mijn verhaal  mag delen op deze site. Liefs Manon.

Manon

Onmisbaar

TweelingEngeltjes is voor mij een plek waar niemand oordeelt wat wel of niet kan, waar mijn gevoelens ‘normaal’ zijn en waar ik volledig mezelf kan en mag zijn. Een plek die voor mij onmisbaar geworden is in korte tijd. Dank je lieve Petra om dit allemaal te doen voor ons!

Charis

Gelijkgestemden

Dankzij de TweelingEngeltjes groep van Petra vond ik mijn weg weer nadat het broertje van onze jongste was overleden. Onzichtbaar ben je dan tweelingmama. Met veel vragen. Met mensen om je heen die vaak ook niet weten hoe er voor je te zijn. Dankzij dit verlies heb ik eerst een droom van tweelingmama zijn, zien instorten en uiteindelijk mijn levensdroom gevonden. Het werk dat ik nu doe, had ik niet kunnen doen zonder deze levenservaring. En dankzij gelijkgestemden lukte het mij mijn hart te horen en te volgen, ongeacht de tegenslagen die er ook op dat nieuwe pad waren.

Ditta

Steun

Wat een pracht van een groep! Petra is zo een goede “moeder” voor ons allen. Altijd is ze er. Ze kan goed praten maar ook heel erg goed luisteren. Ook aan de andere mama’s en papa’s heb ik veel. Soms heb ik het ooo zo moeilijk , met andere verhalen die ik lees. Maar andere momenten heb ik er heel veel aan. Het is voor niemand gemakkelijk, maar steun kunnen we altijd bij elkaar vinden, hoe moeilijk het ook is. Ik ben in 2015 bevallen van onze twins, ze zijn geboren op de verjaardag van hun papa, vreugd en verdriet samen ? en hebben 3 dagen nadien al moeten afscheid nemen van ons dochtertje Fé, 3 dagen na het overlijden van onze kleine schat hebben we ook moeten afscheid nemen van haar broertje Finn, dit was op vaderdag… wat een verschrikkelijke momenten. We zijn er nog steeds kapot van… gelukkig is er deze groep waar ik alles kwijt kan. En jammer genoeg komen er steeds meer leden bij, maar weet dat jullie altijd onze steun hebben!

Sofie

Onmogelijk

Tweelingengeltjes… de titel alleen al. Niemand hield er rekening mee dat deze titel werkelijkheid kon worden. Veel frustratie, soms onbegrip, gemengde gevoelens, stilte, zwijgen, niks zeggen.
Mooi om te lezen dat het ook anders kan, helaas heelt tijd nog geen wonden, maar de tijd heeft me al wel veel geleerd…praten, delen, koesteren, ja genieten van elkaar.
Dankjewel Petra om te luisteren, dit te delen, er te zijn.

Wim

Steun in moeilijke tijden

Het is fijn om bij TweelingEngeltjes onze ervaringen rondom verdriet en blijdschap met elkaar te kunnen delen. En elkaar te steunen bij moeilijke tijden en moeilijke momenten. Maar vooral samen de liefde kunnen delen voor onze kinderen ❤️❤️ want zij hebben ons het mooiste cadeau gegeven wat je als vrouw kunt wensen: moeder worden.

Milou

Bedankt

Lieve Petra,
Ontzettend bedankt voor al jouw steun en het samenbrengen van zoveel lieve mensen die elkaar als geen ander begrijpen! Dankzij jou worden de namen van al onze overleden tweeling kindjes genoemd en wordt er op de belangrijke dagen extra aan ze gedacht! <3

Yvonne

Bewondering

Sirana Zondag

Heel mooi om te lezen. Ik wou dat ik er net als jij op onze meisjes neer kan kijken op een dag, in positieve zin, ipv al dat verdriet. Ik vind het onwijs knap dat jij dit hebt durven/en kunnen doen! Ik heb zó ontzettend veel respect en bewondering voor jou! Ook wat je hier allemaal doet om ons te helpen het dragelijker te maken en ons zelf te mogen zijn. Dankjewel lieve Petra.

Sirana

Bewondering

Petra, wat heb ik een bewondering voor jou! Iedere dag zet je de namen van onze overleden kindjes die ze van ons gekregen hebben ❤ in de groep. Ook ik heb veel steun uit al die lotgenoten kunnen halen en zit regelmatig met tranen in mijn ogen te lezen… Wat een verdriet maar zo mooi om dat te kunnen en mogen delen op de Facebook groep TweelingEngeltjes ❤❤❤❤.

Marion

Minder alleen

Wat ben ik dankbaar dat TweelingEngeltjes bestaat. Dankzij deze groep voel ik me minder alleen, dankzij de verhalen van anderen weet ik dat wat ik voel en denk normaal is. Ik durf ook zelf iets te delen of vragen te stellen, omdat iedereen in de groep respect heeft voor elkaar. Lieve Petra, prachtig wat je allemaal doet voor deze groep!

Ellen

Een verademing

Om na 32 jaar een Facebook groep te vinden die zich inzet voor ouders die hun tweeling of een ervan hebben verloren was voor mij een verademing. Ik heb 32 jaar nooit een woord gesproken over het verlies van ons zoontje Jeffrey. Dat was vroeger een taboe blijkbaar. Ook bij ons thuis werd er nooit over gesproken. Onze dochter weet dat ze een broer heeft. Maar heeft er ook nog nooit wat over gevraagd.

Toen Tweeling Engeltjes in mijn leven kwam kon ik ook mijn verhaal en gevoelens kwijt. En dat heeft mij enorm geraakt. Petra is een heel bijzondere vrouw met het hart ♥ op de juiste plek. Heel veel respect voor haar en haar dochter.

Schroom niet en meld je aan bij Tweeling Engeltjes als ook jij een onzichtbare tweelingmama bent. Liefs

Elly

Bijzonder

TweelingEngeltjes is voor mij een plek waar Yulan bestaat.

Cleo

Alle goeds

Lieve lezers,
Sinds vorig jaar ben ik, door mijn dochter helaas, op de hoogte van deze website. Wat fijn dat die er is! En wat heb ik zulk contact gemist indertijd!
In 1981 verloren wij op een akelige manier onze kindjes. Eerst de een, een paar weken later de ander.
Maar het ging allemaal zo grof en nonchalant. En dat heeft zo’n pijn gedaan, naast de pijn die er al was.
Een klein ziekenhuis, ons kent ons, een echte boer van een gynaecoloog (alle zwangere vrouwen zijn gek)
Nog maar net een echo apparaat, waar hij niets van wilde weten. HIJ wist het alleen. En bovendien: we hadden al kinderen, wees blij, deze was vast niet gewenst.
Na een hele poos kwam ik iemand tegen, die tegen me zei: waar denk je dat ze nu zijn? In je hart natuurlijk, maar zijzelf? Hij ging er dus ook van uit, dat ze bestaan hadden als mensjes. Ik was nog zo verdrietig, dat ik hem het antwoord schuldig moest blijven. Hij zei: lees Psalm 139 maar! En daar staat het heus: nog voor je in de moederschoot gevormd wordt heb IK je al gezien. (Vrij vertaald) Ze zijn er dus écht nog, op de meest veilige plek. Maar niet bij ons. En dát verdriet leerden we langzaam aanvaarden. Later kregen we nog een dochter. Haar hele leven hebben we onze handen vol gehad aan haar, gewoon door haar manier van leven. Voor 3 kinderen tegelijk leek het wel. Maar wat houden we van haar! En juist déze dochter overkwam hetzelfde vorig jaar. Zouden die 2 van ons op hun nichtjes gewacht hebben.
Deze troost miste ik op de website, het afgelopen jaar. Een jaar waarin ik weer op herhaling ging. Misschien heeft iemand er iets aan? Behalve dat de kindertjes geregistreerd kunnen worden sinds dit jaar, is dit weten nog steeds een hele grote troost. Telkens als het weer zó zeer doet.

Alle goeds voor jullie allemaal,

Oma Jantien

Een gezin van 5

Toen Petra een paar maanden geleden vroeg of er mensen hun verhaal wilden opschrijven voor de nieuwe website, hoefde ik daar niet over na te denken. Ondanks dat ik veel heb weggelaten is het toch nog een heel verhaal geworden. Voor lotgenoten herkenning maar ook erkenning waar velen zo naar zoeken. En ook voor de mensen die wel iets weten maar niet verder durven vragen en zo misschien begrijpen waarom wij voor het oog een gezin van 3 zijn maar in ons hart een gezin van 5 zijn.

Carin

Een manier om te herinneren

Na het overlijden van onze zoontjes was ik op zoek naar mensen die hetzelfde meegemaakt hebben, en met wie ik mijn verhalen en gevoelens kan delen. Voor mij is dit een manier om Davi* en Romeo* zoveel mogelijk in leven te houden, en mezelf een trotse tweelingmoeder te voelen. Een manier om hen en de kindjes van alle andere tweelingmoeders te herinneren.

Daniëlle

TLC

Herkenning, tlc, een plek waar niets gek is om te zeggen, een veilig plekje.

Respect, trots en kracht!

Petra dat is wat jij uitstraalt! En kun je nagaan dat we elkaar nooit persoonlijk hebben ontmoet. Maar door alles wat jij zelf hebt meegemaakt en daardoor de Facebook pagina en website hebt opgezet. Lotgenoten samenbrengen, op de geboorte en sterfdag de namen benoemen! Heel erg waardevol! Hoe jij iets bespreekbaar maakt wat voor vele een “taboe” is om over te praten… Gelukkig merk ik wel dat het tegenwoordig niet meer zo in het “doofpotje” wordt gestopt als vroeger! Hoe jij je inzet voor IMA -afscheidszorg- het begeleiden van een afscheid rond een geboorte wens je niemand toe! Er zijn een heleboel woorden om te omschrijven hoe waardevol dit voor de betrokkene is. Trots, Respect, Kracht, Powervrouw en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je bent een topper!!

Moniek

Trots

Prachtig zoals je het op jouw manier hebt weergegeven, ik hoop dat er veel mensen iets aan hebben en je er ook zelf weer een nieuw plaatsje aan kunt geven, denk dat er steeds weer nieuwe woorden en gevoelens tevoorschijn komen. Jullie mogen heel trots zijn op jullie zelf en het gezin wat jullie vormen.

Sylvia

Ingehouden tranen

TweelingEngeltjes is voor mij een plek waar ik eindelijk over mijn gemis mag praten en waar ik al mijn ingehouden tranen kan laten lopen.

Anneke

Super initiatief

De Facebookgroep TweelingEngeltjes en deze website zijn een super initiatief. We zijn helaas met zovelen. Het is een aangenaam gevoel om te weten dat we via deze wegen bij elkaar terecht kunnen met onze gevoelens. Petra, je bent top! X

Kelly

Knap

Respect Petra! Het blijft natuurlijk allemaal heel confronterend voor je lijkt me. Je weet precies hoe de mensen die zoiets heftigs meemaken zich voelen. Knap dat je dit dan toch allemaal kan opbrengen. Milan en Timo zijn vast enorm trots op je. Je houdt de herinnering aan hen levend.

Linda

Minder eenzaam

TweelingEngeltjes is voor mij een plek waar ik me minder eenzaam voel en waar mijn zoon Mink bestaat.

Anne

Steun en toeverlaat

Plotseling overleed 12 Jaar geleden mijn zoontje, bijna 3 jaar. Teun* Tweelingbroertje van Tim. Broertje van Marloes. Ik kwam bij LE terecht. Heel lief en steun maar, niet helemaal herkenning. Tot ik bij Petra haar site Tweelingengeltjes, terecht kwam. Hier was en ben ik nog steeds “thuis”. Taboe doorbrekend, precies wat bij me hoort. Al jaren steun en toeverlaat. Dikke knuf Peet. Jij hebt ’t mogelijk gemaakt.

Monique

Veel steun

Wat een hele mooie site ❤. Het betekent veel voor me dat TweelingEngeltjes bestaat. Ik haal veel steun uit de groep. Niet alleen voor het gemis van onze TweelingEngeltjes Djeslin* & Djelena. Maar ook aan de geboortedatum en overlijdensdatum van hun zus Djaylin wordt gedacht. Ik kan met trots zeggen dat ik je mega dankbaar ben voor jouw groep, die ontzettend veel steun biedt ❤.

Larissa

Verbonden met elkaar

TweelingEngeltjes is de enige plek waar mensen je begrijpen, omdat ze weten hoe je je voelt. Je hoeft je gevoel niet onder tafels weg te wuiven. Het is een plekje waar je liefde/warmte en geborgenheid krijgt en voor mij de enige plek waar ik écht mezelf kan en mag zijn zonder nare/rare blikken of mensen die het niet horen willen en niet begrijpen willen. Hier ben je jezelf en iedereen die je begrijpt! Alles voelt veilig, je kent elkaar niet en bent zó verschillend maar je voelt je ook ó zo verbonden met iedereen ❤.

Sirana

Je verdriet delen

Ik heb veel steun van de tweelingengeltjes. Doet toch veel om hier mama’s en papa’s tegen te komen met ook vragen die je niet altijd een plaats kan geven of toch net weer zelf een tip te kunnen geven hoe het misschien toch beter lukt. Een enorm verdriet dat je toch kan delen bij mensen die het ook voelen.

Kristel

Verdriet kent geen tijd

Petra, wat een mooie site en wat ben je een super vrouw echt waar !! Helaas heb ook ik je 15 jaar geleden leren kennen. Je vroeg me wat er gebeurd was en of ik het wilde delen. En ja ik scheef mijn verhaal. Met heel veel pijn en boosheid. Na veel praten, typen en jaren later werd die boosheid dan toch liefde en trots. Trots op dat ik mama ben van inmiddels 4 knappe speciale needs kids waarvan er één een sterrekindje is. De site (jij en onze lotgenoten) hebben mij en mijn gezin er beetje bij beetje weer erboven op geholpen. Voetje bij voetje, stapje voor stapje. Soms 1 vooruit en 9 achteruit maar jij leerde ons dat verdriet geen tijd kent en dat het niet erg is om verdrietig te zijn of boos. Dankjewel Petra xxx uit Zeeland.

Corrine

Super website en fb pagina

Super website en fb pagina. Waar je je emoties gewoon kan laten gaan. En waar ik steun heb gevonden bij het verwerken van het verlies van de twins.

Petra bedankt.

Lindsay

Veel steun

Als je een tweeling of een kind verliest weet je niet hoe je verder moet… het verdriet is enorm .
In deze groep heb je de mogelijkheid in contact te komen met lotgenoten, zelf heb ik er veel steun aan (gehad).

Marjolein

Veel warmte en steun

Een groep waar je je direct thuis voelt, ondanks alles wat er speelt. Een plekje om de kindjes te noemen… een plekje waar ze Mirre* en Finn* kunnen zijn. Een plekje waar je gekoesterd wordt, een plekje met onbekenden maar met veel warmte en steun….

Tanja

Hartverwarmend

We kwamen erachter dat ik zwanger was van een tweeling en al snel was duidelijk dat 1 kindje was overleden. Dan stuit ik op veel onbegrip, want verdrietig zijn? Waarom? Het andere kindje doet het immers goed. Dan word ik gewezen op de groep van Petra, TweelingEngeltjes. Wat een ontvangst, wat een steun en begrip….heel fijn en hartverwarmend.

Elizabeth

Steunpilaar

TweelingEngeltjes is voor mij een steunpilaar. Wanneer ik kamp met gevoelens lees ik verhalen van anderen en besef ik dat ik niet de enige ben.

Jennifer

Noem mijn naam…

Lieve Petra, wat vind ik het fijn dat jedeze website hebt gemaakt. Makkelijker vindbaar voor alle ouders die TweelingEngeltjes zo hard nodig hebben! Ik ben je dankbaar voor het oprichten van de FB groep, want ondanks dat we elkaar niet kennen is deze groep een enorme steun voor het meest verdrietige wat je als ouder mee kunt maken. Noem mijn naam en ik besta; jullie Milan & Timo, onze Myles & Nolan ?

Deborah

Bedankt

Prachtige site Petra! Bedankt voor wat je al 20 jaar betekent voor velen…

Lin

Respect

Christianne Baars

Trots op Petra. Op hoe ze zich inzet voor anderen. Op hoe ze mensen samen brengt. Op hoe ze het onbespreekbare bespreekbaar heeft gemaakt. Op hoe ze ons laat zien dat we niet alleen zijn. Op hoe ze de veiligheid creëert om zowel verdriet en geluk te kunnen delen. Naast elkaar. Met alle respect voor iedereen. Chapeau!

 

Christianne

Wat fijn dat je in het gastenboek hebt gelezen.

Ik nodig je graag uit om ook jou persoonlijke ervaringen met TweelingEngeltjes hier te delen. Zodat niet alleen ikzelf voldoening haal uit je lieve woorden maar iedereen die een bezoek brengt aan de website. Dankzij jouw woorden zullen vast andere onzichtbare tweelingouders in contact willen komen met alle honderden lotgenoten in de besloten Facebook Groep.

Blinkend van trots laat ik ze dan ook graag hier zien.

Strong Testimonials form submission spinner.

Verplicht

This function has been disabled for TweelingEngeltjes.