Schaduwfoto's gemaakt door Esra voor ouders van overleden kinderen

Schaduwfoto’s

De schaduwfoto’s die onze dochter Esra maakt, zijn ontstaan uit een vraag van één van de leden van TweelingEngeltjes. Esra wilde heel graag de wens van deze ouders vervullen. De eerste schaduwfoto was al snel een feit. Dit is ook een opdracht die haar het meest is bijgebleven. Een gezin dat drie kindjes kreeg.

De schaduwfoto’s zijn inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Mijn Regenboogdochter Esra (geboren na het overlijden van onze tweeling Milan & Timo) is sinds 2019 afgestudeerd Media Vormgever.

Aan de hand van een bestaande foto, eigen inbreng en de wensen en behoeften van de ouders, vormt Esra de uiteindelijke schaduwfoto. Elke schaduw die zij toevoegt is volledig zelf gemaakt en voldoet aan specifieke kenmerken van de overledene. Bijvoorbeeld: staartjes, krullen, korte broek, jurkje, met knuffel. Alles is mogelijk. Dat maakt alle schaduwfoto’s die Esra maakt uniek, bijzonder en liefdevol. Stuur haar gerust een mail als je ook zo’n bijzonder schaduwfoto door haar wilt laten maken.

Esra krijgt wekelijks aanvragen voor het vormgeven van de mooiste schaduwfoto’s. Foto’s die nooit zijn gemaakt, maar nu wel gekoesterd kunnen worden. Voor één keer samen als compleet gezin.

De reacties die Esra van ouders krijgt zijn voor haar de ultieme motivatie om haar werk te blijven doen en geeft haar veel voldoening. Haar persoonlijke verhaal geeft haar schaduwfoto’s een extra persoonlijke touch. Haar broertjes hebben een  grote positieve invloed op ons gezin. Prachtig om te zien dat ze ondanks hun dood, nog steeds deel uitmaken van ons gezin.

Herinneringsfoto’s

Als je iemand verliest, wil je het liefst elk detail voor altijd herinneren. De stem onthouden bijvoorbeeld, een geur in een veel gedragen kledingstuk koesteren. Vaak uit angst om iemand helemaal te vergeten. Een foto is een kostbaar bezit waarmee herinneringen – de leuke, mooie, warme en soms ook de wat minder prettige – weer even aan de oppervlakte komen. Om nooit te vergeten. Naast schaduwfoto’s geeft Esra ook op een andere manier een waardevolle betekenis aan dierbare foto’s.
Ze haalt bijvoorbeeld storende elementen weg, voegt 2 foto’s samen tot 1, voegt subtiele accenten toe ter herinnering.

This function has been disabled for TweelingEngeltjes.