Wat is TE? | TweelingEngeltjes

Wat is TE?

Op 18 juni 1998 zijn onze tweelingjongens Milan & Timo in stilte geboren. In augustus 1998 zag TweelingEngeltjes het levenslicht, ‘geboren’ vanuit een stil en diep verdriet omdat ik lotgenoten zocht om mijn verdriet mee te delen. Maar ook mijn angsten en zorgen voor de toekomst. In die tijd was er online nog niet veel te vinden op dat vlak. De contactgroep TweelingEngeltjes ontstond vanuit de behoefte om te schrijven met ouders die ook een of twee baby(‘s) waren verloren voor, tijdens of na de geboorte.

Vele jaren hebben honderden lotgenoten via de online mail contactgroep met elkaar geschreven. TweelingEngeltjes is speciaal voor onzichtbare ouders van een tweeling. Onzichtbaar in die zin omdat niemand aan je kan zien dat je beide kindjes zoals ik, of één van de tweeling nog tijdens de zwangerschap, de bevalling of na de geboorte bent verloren. Speciaal voor tweelingen omdat zwanger zijn van een tweeling heel anders is dan zwanger zijn van één kindje. Je voelt je zo extra bijzonder gedurende de zwangerschap. De wetenschap dat niet één maar zelfs twéé kindjes verwelkomd zouden worden binnen het gezin, maken de zwangerschap heel speciaal.

Sinds november 2013 is het ook mogelijk om via Facebook in contact te komen met lotgenoten via de besloten Facebook groep TweelingEngeltjes. Een besloten groep zodat de leden zich beschermd voelen door een zekere mate van anonimiteit.

Veel mensen zoeken een manier om hun verdriet te kunnen uiten. Veel mensen willen hun verdriet delen. Op 18 juni 2018, precies 20 jaar na de stille geboorte van onze jongens, zag TweelingEngeltjes de website  het levenslicht. Gemaakt door onze Regenboogdochter Esra. Speciaal voor alle ouders die een tweeling zijn verloren. Opnieuw een website, want de ‘oude’ was helaas al jaren niet meer online.

Op de website van TweelingEngeltjes kan iedereen een bezoek brengen aan onze TweelingEngeltjes. Ben je onverhoopt net als wij ook een onzichtbare ouder van een tweeling (of meerling) en je wilt ook graag jou TweelingEngeltje(s) ook hier op de website zien staan? Dat kan, stuur me een e-mail en ik zal ervoor zorgen.

Het is mogelijk dat de verhalen en foto’s van onze TweelingEngeltjes voor sommige mensen te aangrijpend zijn. Het is voor ons onzichtbare ouders van een tweeling echter heel belangrijk om te vertellen over onze kinderen en aan iedereen te laten zien hoe mooi ze zijn.

Streep hun naam echter niet door!

Wanneer je tweeling sterft, één of twee kindjes …  Een mooie droom plots afgebroken.

Je wereld staat stil terwijl rondom jou alles verder blijft draaien. Je verdriet is soms te groot om te omvatten en vaak zo allesoverheersend. Wij, onzichtbare ouders van een tweeling, leven met je mee.

Bij elkaar vinden we begrip, erkenning en herkenning. Zit je vast, dan kun je samen met ons nieuwe inzichten, gevoelens en manieren vinden om met je verdriet om te gaan. We kunnen schrijven over onze kindjes, over onze emoties, onze moeilijke momenten, we kunnen herinneringen ophalen ook al zijn deze schaars.

We hebben allemaal een lange weg af te leggen. Niemand kan jouw verdriet wegnemen, maar je kan je wel gedragen, gesteund en begrepen voelen door lotgenoten.

.Bij ons kan geschreven worden over alles wat je bezighoudt met betrekking tot het verlies van je tweeling, of 1 kindje van je tweeling. Of je nu onlangs je tweeling bent verloren of al 50 jaar geleden. Iedereen heeft (af en toe) behoefte om zijn of haar gevoelens rondom het verlies te uiten. Want de liefde voor je kind verjaart nooit.

This function has been disabled for TweelingEngeltjes.