Hoe kun je afsluiten dat je moeder bent geworden? - TweelingEngeltjes

Afsluiten

Het afsluiten valt me soms zo zwaar. Daan* en Koen* zijn gewoon onze zoons. Ik denk elke dag aan ze. Ik kijk naar hun foto’s en naar hun aandenkens. Het licht in de keuken wordt nog elke dag op magische wijze een paar keer gedimd om vervolgens weer vol aan te gaan. Voor mij zijn ze er dus gewoon.

Dat maakt dingen afsluiten soms zo moeilijk. Laatst hebben we een nagesprek gehad in het ziekenhuis. Daar hebben we de preparaten van hun navelstrengen meegekregen. Die periode in het ziekenhuis is nu afgesloten, maar ik heb mijn jongens niet in mijn armen. Ik had nog zwanger moeten zijn. Ik had twee prachtige kerels mee naar huis moeten nemen en niet hun navelstrengen.

Onlangs moest ik Centering Pregnancy afsluiten en heb ik besloten om uit een app te stappen met aanstaande moeders met wie ik al vanaf juli 2018 contact had. Zij liepen tegen het einde van de zwangerschap en hadden de nodige klachten. Ik kon het niet meer lezen. Weer iets afgesloten dus…

Het rijmt niet met elkaar. Ik ben moeder geworden, maar toch moet ik van alles en nog wat afsluiten. Op 2 april was ik uitgerekend en die dag hebben we Daan* en Koen* laten registreren in het BRP.

Eindelijk niet iets hoeven afsluiten, maar een nieuw begin. We zijn vanaf deze dag officieel een gezin! Ik heb daar enorm naar uitgekeken! Hopelijk mogen we snel een nog groter gezin worden :).

Please follow and like us:

Bianca is mama van Daan* & Koen*, beiden in stilte geboren op 18 en 19 november 2018. Het verhaal van Daan* & Koen* lees je bij 'Ouders vertellen' op deze site.

Reageren = lief

This function has been disabled for TweelingEngeltjes.