Neeltje* & Margo | TweelingEngeltjes

Neeltje* & Margo

Wij zijn Michiel en Yvonne. In 2015 hebben we onze prachtige dochter Sarah gekregen. Een jaar later was ik weer in verwachting en ons geluk kon niet op toen we hoorden dat we een tweeling verwachtten!! Er waren twee meiden op komst en ons gezinnetje zou dan helemaal compleet zijn. De ‘20 weken’ echo was perfect, ook de baarmoederhalslengte. Alles leek erop dat het een voorspoedige zwangerschap zou worden. Tot ik 1,5 week later een raar, vervelend gevoel had in mijn buik en in de loop van de dag nauwelijks meer kon lopen. Helaas werden de signalen niet direct als alarmerend gezien, waardoor ik nog 2 weken rond heb gelopen met (achteraf gezien) een veel te korte baarmoederhals. Zelfs toen ik op een avond weeën voelde, werd ik onterecht gerustgesteld. Met 23 weken had ik weer controle. Toen ze me weer naar huis wilden sturen, heb ik aangedrongen op een cervixmeting, want ik voelde dat het niet goed was. Ik besefte echter nog niet dat het echt foute boel was. Helaas bleek mijn gevoel wel juist. Ik had inmiddels al ontsluiting en ben direct opgenomen.

Gelukkig werd door bedrust en weeënremmers de geboorte nog ruim 3 weken uitgesteld en op
4 februari 2017 werden onze prachtige meisjes Neeltje & Margo geboren met 26 weken en 4 dagen (975 en 880 gram). Ondanks de vroeggeboorte hadden allebei onze dochters een prima start en na 1,5 week begon het vertrouwen te groeien dat we beide dames gezond mee naar huis zouden gaan nemen. Helaas werd Neeltje plotseling erg ziek. Ze bleek een darminfectie te hebben (NEC). Toen antibiotica niet hielp, werd ervoor gekozen om haar naar een ander ziekenhuis te brengen voor een operatie om het stuk geïnfecteerde darm te verwijderen.

Deze rit werd een nachtmerrie. Ze vertrok stabiel, maar onderweg trilde de beademings-slang los. Doordat deze er niet helemaal eraf schoot, ging er geen alarm af. Haar zuurstofwaarden daalden intussen en ze hebben de ambulance stil moeten zetten om te zoeken waar de oorzaak zat.
Een uur later aangekomen lag ze aan de trilbeademing en stond alle apparatuur op maximaal…het was maar afwachten of ze nog geopereerd kon worden.

Neeltje was een enorm vechtertje en de artsen durfden de operatie toch aan. Ze kwam hier weer stabiel uit… er was een scherpe bocht gemaakt, zo vertelde de chirurg ons de volgende ochtend. We hadden weer hoop dat ze er toch doorheen zou komen en ook de arts sprak weer over de toekomst.

Onze hoop werd helaas met de dag en uur weer kleiner toen we merkten dat haar niertjes niet meer goed werkten…we hebben af moeten wachten of dit nog zou herstellen.

Tot ons grote verdriet herstelde ze niet. We hebben toen de keuze gemaakt om haar niet langer te laten lijden en hebben haar uit liefde laten gaan. Ze is op 18 februari op onze borst rustig ingeslapen.
De grond zakte onder onze voeten vandaan, maar onze wereld kon niet stilstaan. Met Neeltje* zijn we -na dagen tussen hoop en vrees geleefd te hebben- weer teruggegaan naar Margo die nog op de intensive care lag in het andere ziekenhuis. En ook Sarah, toen 1,5 jaar, had onze aandacht nodig. Onze tweelingmeisjes zijn nog even samen geweest. Daarna hebben we omringd door onze familie op een fijne manier afscheid van Neeltje* genomen. Ze heeft nu een mooi grafje, vlakbij ons huis.

Inmiddels is Margo alweer bijna 1,5 jaar. En van een mini mensje van 880 gram uitgegroeid naar een gezonde dreumes van ruim 10 kg. Ze heeft tot zover bekend niks aan de vroeggeboorte overgehouden. Ze ontwikkelt zich perfect en is een pittige tante die heel goed weet wat ze wil.
Sarah is een lieve trotse grote zus. Ook Margootje zal binnenkort grote zus gaan worden. Ik ben nu ruim 20 weken in verwachting. Het gemis van Neeltje* is immens groot, maar ze maakt voor altijd deel uit van ons gezin en we zijn ontzettend trots op haar. Er gaat geen dag voorbij dat we niet aan haar denken. Eind oktober hopen we ons vierde meisje in onze armen te mogen sluiten. Het is een enorm zware tijd geweest. Een achtbaan vol dubbele gevoelens. En dat is nog regelmatig zo.

Maar we kijken positief naar de toekomst, trots op ons mooie gezin met onze vier prachtige dochters!

Neeltje* & Margo
Beiden geboren op 04-02-2017
✩ Neeltje overleden op 18-02-2017 ✩

Please follow and like us:

Reageren = lief

This function has been disabled for TweelingEngeltjes.